Wespen bestrijden prijzen

Wanneer er sprake is van een wespennest in je omgeving zal je er natuurlijk alles aan willen doen om deze zo efficiënt mogelijk te laten verwijderen. Niet alleen kunnen grote groepen wespen erg vervelend en intimiderend zijn, daarnaast zijn ze in de praktijk ook vaak erg agressief. Dit laatste is niet in het minst het geval wanneer ze bijvoorbeeld hun jongen willen verdedigen tegen potentiële dreigingen. Het verwijderen van een wespennest dient niet alleen zeer precies te gebeuren, daarnaast is het ook een karwei dat de nodige gevaren met zich meebrengt. Wil je hiervoor dan ook een beroep doen op een gespecialiseerde partij? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de prijzen voor wespen bestrijden zoals aangegeven op deze pagina.

Wespen bestrijden prijzen

Hoeveel bedragen de wespen bestrijden prijzen?

Wanneer je geconfronteerd wordt met een wespennest en je daar graag meteen actie tegen wenst te ondernemen spreekt het voor zich dat je graag ook even rekening zal willen houden met de kosten die hiervoor mogelijks aangerekend kunnen worden. De wespen bestrijden prijzen die in rekening worden gebracht worden steeds bepaald aan de hand van verschillende factoren. Wat dit betreft moet er dan ook rekening worden gehouden met:

  1. De inspectie voorafgaand aan het bestrijden van het wespennest;
  2. Het bestrijdingsmiddel welke wordt ingezet tegen de bijen;
  3. De voorrijkosten die mogelijks aangerekend kunnen worden;
  4. De BTW die is verschuldigd;
  5. Het aantal wespennesten welke moeten worden bestreden;

Het vijfde punt lijkt misschien op het eerste zicht een beetje vreemd, maar dat is het niet. Het komt in de praktijk erg vaak voor dat een omgeving als extra uitnodigend wordt gezien door wespen waardoor er zich zomaar binnen een korte tijd verschillende wespennesten kunnen vormen. Wanneer dat het geval is, is het altijd interessant om deze verschillende nesten samen in één keer te laten verwijderen. Het levert je niet alleen een financieel voordeel op, daarnaast is het ook nog eens zo dat je op deze pagina meteen van alle overlast bent verlost.

Bovenstaande is natuurlijk allemaal interessant om te weten, maar daarmee is het voor jou uiteraard nog niet duidelijk met welke gemiddelde kosten je nu precies rekening dient te houden. Daar komt verandering in door de onderstaande prijstabel te raadplegen.

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Eén enkel wespennest bestrijden Gemiddeld tussen de 60 & 70 euro per nest
Meerdere wespennesten bestrijden Gemiddeld ongeveer 150 euro per nest

Hoe besparen op de wespen bestrijden prijzen?

Het bestrijden van wespen of het verwijderen van een wespennest hoeft in de praktijk helemaal geen handenvol met geld te kosten, in tegendeel. Toch spreekt het voor zich dat elke kost die je hiervoor moet maken er eigenlijk één teveel is. Omwille van deze reden is het dan ook geheel normaal dat het merendeel van de mensen die wespen willen bestrijden daarvoor op zoek gaan naar één of bij voorkeur zelfs meerdere interessante bespaartips. Wij hebben alvast een aantal bespaartips voor je uitgezocht en hebben ze door middel van het onderstaande overzicht voor jou op een rijtje gezet.

Zelf wespen bestrijden, financieel interessant of niet?

Wat je zelf doet doe je beter en waarschijnlijk ook nog eens (veel) goedkoper. Het is een gezegde welke iedereen wel al eens heeft gehoord. Er kan hier zeker en vast een bron van waarheid in zitten, maar het is nog maar zeer de vraag of dit eveneens geldt voor het bestrijden van wespen. Wespen bestrijden is namelijk iets waarvoor je verschillende, aangepaste materialen nodig hebt. Denk hierbij niet alleen aan speciale veiligheidskleding, maar ook aan bijvoorbeeld een grote ladder wanneer het nest zich ergens hoog in een boom of onder de nok van je dak bevindt. Het aanschaffen van al deze verschillende zaken brengt uiteraard ook een zeker prijskaartje met zich mee waar je niet blind voor mag zijn.

Kies voor een lokale wespenbestrijder

Er worden door een wespenbestrijder altijd voorrijkosten aangerekend. Het betreft hier in principe kosten die in rekening zijn gebracht om de afstand tussen de ‘thuisbasis’ van de wespenbestrijder en de locatie van het karwei in te dekken. Deze voorrijkosten bedragen gemiddeld maximaal 0,50 euro per kilometer waardoor ze nog wel eens over het hoofd worden gezien door zij die een wespenbestrijder nodig hebben. Kies je echter voor een specialist die relatief ver bij je vandaan woont? In dat geval kunnen deze kosten alsnog behoorlijk oplopen.

Kwantumkorting bij meerdere wespennesten

Is er sprake van niet één, maar wel van meerdere wespennesten in je omgeving? In dat geval is het steeds interessant om deze in één keer weg te laten nemen. Op deze manier kan de wespenbestrijder niet alleen heel wat efficiënter werken, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat er hiervoor steeds een zogenaamde kwantumkorting wordt toegekend. Zo sla je werkelijk twee wespen (of waren het vliegen?) in één klap! Met een beetje geluk loopt de kwantumkorting op tot zomaar even een slordige 10 procent.