Subsidie

Het bestrijden van wespen is iets wat jaarlijks meerdere keren in ons land moet gebeuren. Ondanks het feit dat wespen zeer nuttige dieren zijn moet het gezegd dat ze in bepaalde situaties ook een gevaar kunnen betekenen, ook voor de mens. Mensen die (veelvuldig) gestoken worden door wespen kunnen er in het meest extreme geval zelfs van overlijden. Omwille van deze reden kan het belangrijk zijn om bij het vaststellen van een wespennest deze zo snel mogelijk te laten verwijderen. Dat is misschien voor de hand liggend, maar er zijn natuurlijk ook steeds bepaalde kosten aan verbonden. Is het mogelijk om voor het bestrijden van wespen een bepaalde subsidie te verkrijgen? Wij trachten deze vraag te beantwoorden door middel van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

Hoeveel kosten moet je gemiddeld betalen voor wespen bestrijden?

Alvorens een expert te vragen om de strijd aan te binden met een wespennest spreekt het voor zich dat je een goed beeld zal willen hebben van de kosten die hiervoor mogelijks aangerekend kunnen worden. Wat dit betreft is het niet zo dat er slechts één enkele prijs is waar je rekening mee moet houden. De offerte die je van een wespen bestrijder zal ontvangen is dan ook steeds opgebouwd uit verschillende onderdelen, namelijk:

 

  1. De inspectie welke in eerste instantie dient plaats te vinden;
  2. De bestrijdingsmiddelen waar gebruik van wordt gemaakt;
  3. De voorrijkosten die aangerekend worden door de wespen bestrijder;
  4. De BTW die in rekening wordt gebracht;

 

Naast bovenstaande vier punten moet er ook nog rekening mee worden gehouden dat de kostprijs kan worden beïnvloed door het aantal wespennesten waarvan sprake is. Is er sprake van één nest? In dat geval ligt de prijs bijvoorbeeld gemiddeld ergens tussen de 60 & 70 euro. Zijn er meerdere nesten binnen dezelfde buurt die moeten verwijderd worden? Dan kan je daarvoor rekenen op een zogenaamde kwantumkorting.

Bestaat er een subsidie voor wespen bestrijden?

Nu het duidelijk is hoeveel de gemiddelde kosten bedragen voor het bestrijden van wespen is het uiteraard ook de moeite waard om even te kijken in de richting van het bestaan van een mogelijke subsidie. Helaas is het zo dat overheden of bijvoorbeeld gemeenten of steden er tot op moment van schrijven niet voor hebben gekozen om een bepaalde subsidie of andere financiële tegemoetkoming in het leven te roepen voor wespen bestrijden. Op het ogenblik dat er zich een probleem met een wespennest voordoet betekent dit dus automatisch dat je volledig zelf voor de kosten moet opdraaien… of niet?

 

Een belangrijk gegeven welke door veel mensen over het hoofd wordt gezien heeft te maken met het feit dat je in een groot aantal situaties een beroep kan doen op je gemeente voor het verwijderen van een wespennest. In dit geval wordt er een expert van de gemeente ingeschakeld die in jouw buurt de situatie komt bekijken en indien mogelijk meteen het wespennest zal verwijderen. Het mooie van dit alles? Dit kan volledig gratis gebeuren! Op deze manier hoef je dus eigenlijk helemaal niet te vrezen dat je voor het verwijderen van het wespennest geconfronteerd zal worden met zeer hoge kosten.

Hoe (extra) besparen op wespen bestrijden?

Ondanks het feit dat het laten verwijderen van een wespennest in principe helemaal geen grote kosten met zich meebrengt moet het gezegd dat het altijd interessant kan zijn om nog over één of meerdere extra bespaarmogelijkheden te beschikken. Omwille van deze reden zochten wij voor je uit op welke manieren jij kan besparen op de kosten van wespen bestrijden en hebben we de interessantste bespaartips hieronder voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Doe een beroep op een lokale ongediertebestrijder

Voor een ongediertebestrijder geldt dat het steeds belangrijk is om te kiezen voor een specialist uit jouw buurt. Dit heeft alles te maken met de zogenaamde voorrijkosten welke er altijd voor een insectenbestrijder worden aangerekend. Je kan er rekening mee houden dat deze zijn gelegen tussen de 0,25 en 0,50 euro per kilometer. Hoe groter de afstand is welke de bestrijder dient af te leggen, des te hoger deze kosten in de praktijk uiteraard zullen oplopen. Hou hier dan ook zeker en vast rekening mee!

 

  • Kwantumkorting bij verwijderen van meerdere wespennesten

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven dat je bij het laten verwijderen van meerdere wespennesten in één keer altijd kan rekenen op een financieel voordeel. Hoe hoog dit financieel voordeel precies zal oplopen is altijd afhankelijk van verschillende factoren, zelfs van de persoonlijke voorkeur van de bestrijder in kwestie. Hoe dan ook, door de handen in elkaar te slaan samen met één of meerdere mensen die in je buurt woonachtig zijn kan je er altijd voor zorgen dat het wegnemen van een wespennest een behoorlijk stukje voordeliger wordt. Dit overigens niet alleen voor jou, maar dus ook voor de anderen die geplaagd worden door veel wespen.